Kryddersnaps

START-
SIDE

Min interesse for kryddersnaps startede helt tilbage i 1983, uden at jeg egentligt viste det !.  På det tidspunkt læste jeg til agronom på Den Kongelige Veterinære- og Landbohøjskole, og havde bl.a. kemi, hvor vi fik udleveret finsprit til nogle af de kemiske forsøg, vil skulle lave.  Af ukendte årsager skete det tit at disse forsøg ikke lykkedes, eller også tabte vi flasken med finsprit på gulvet, eller kom til at hælde det i vasken  -  meget uheldigt.  Så var der ikke andet at gøre end at henvende sig til vores hårdt prøvede laboratoriebetjente Kramer og Appelkvist for at få udleveret en ny portion finsprit, med en løfte pegefinger om at passe bedre på næste gang.  Nu havde man så noget sprit, men hvad skulle/kunne det bruges til.  På et botanik kursus, hvor vi var i felten, fortalte vores lære at gul snerre var glimrende at lave kryddersnaps på  -  og så var jeg i gang.   Der skete dog ikke så meget i nogle år, men så kom jeg her til midtjylland.  Kort tid efter jeg var flyttet ind i mit eget hus, var der annonceret en aftentur, hvor en Hr. Gunner Stavnsbo var turleder og ville fortælle om hvad der kunne findes i naturen til at lave kryddersnaps af.  Sikke en tur  -  det var helt fantastisk.  Jeg kom hjem med lærkekogler, røllike, tormentilrod og mælkebøtterødder (som om jeg ikke havde nok af dem i haven !) og så havde jeg smagt bjørneklorodsnaps og valnødsnaps.

KRYDDER-SNAPS
GENERELT

PORSE

PIL

EG

EGNE OPSKRIFTER

LINK

E-mail